Tagliatelle arrabbiata z krewetkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 500 gramów
  • krewetki królewskie surowe - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 400 mililitrów
  • suszone chili - 1 sztuka
  • śmietana - 300 mililitrów
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • oliwa - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj wodę ze śmietaną i zawartością opakowania Fix Knorr.
  2. Dodaj oczyszczone krewetki, pokruszone chili i gotuj całość ok. 10 minut.
  3. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie.
  4. Po ugotowaniu odcedź makaron, skrop oliwą i przełóż natychmiast na talerz.
  5. Po wierzchu polej makaron sosem z krewetkami i posyp posiekaną kolendrą.