Tagliatelle z boczkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 1 opakowanie
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • mleko - 125 mililitrów
  • boczek wędzony - 250 gramów
  • groszek mrożony - 125 gramów
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron tagiatelle al dente, przy czym na ostatnią minutę gotowania dodaj zamrożony groszek. Odsącz całość.
  2. Pokrój boczek w paski, rozłóż na blachę do wypiekania i włóż do piekarnika włączonego na funkcję grill. Poczekaj, aż boczek zrobi się chrupiący.
  3. Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie dodaj do sosu boczek, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.
  4. Połącz makaron z groszkiem i otrzymany sos z boczkiem.
  5. Przed podaniem posyp świeżo mielonym pieprzem.