Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr
  • pomidory - 750 gramów
  • mała cebula - 1 sztuka
  • kapary z zalewy - 1 łyżka
  • czarne oliwki bez pestek - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 łyżka
  • suszona papryczka chilli - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
  2. Posiekaj cebulę, pomidory i czosnek. Na patelnię wlej oliwę i podsmaż przez 5 minut posiekaną cebulę, dodaj czosnek, pomidory.
  3. Następnie przygotuj Fix Spaghettii Napoli Knorr według przepisu na opakowaniu. Dodaj do warzyw.
  4. Dopraw chilli do smaku i gotuj na średnim ogniu przez 15 minut. Posiekaj kapary. Dodaj oliwki, kapary i duś na zmniejszonym ogniu przez chwilę.
  5. Połącz sos z makaronem.
  6. Posyp posiekaną natką pietruszki, podawaj.