Tagliatelle z kurczakiem i szparagami

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle300 gramów
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
wędzony kurczak300 gramów
szparagi200 gramów
musztarda francuska1 łyżka
bułka tarta4 łyżki
cukier1 łyżka
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W lekko słonej wodzie ugotuj tagliatelle, aż będzie al dente.
Krok 2
Zagotuj wodę w garnku, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj szparagi przez 5 minut.
Krok 3
Oddziel mięso kurczaka od kości i porwij w nitki.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu delikatnie połącz makaron, mięso z kurczaka, sos w słoiku Knorr, musztardę oraz szparagi.
Krok 5
Posyp wszystko bułką tartą i piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl