|
Składniki | ||
makaron tagliatelle | 300 gramów | |
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr | 1 opakowanie | |
wędzony kurczak | 300 gramów | |
szparagi | 200 gramów | |
musztarda francuska | 1 łyżka | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
cukier | 1 łyżka | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W lekko słonej wodzie ugotuj tagliatelle, aż będzie al dente. |
Krok 2 |
Zagotuj wodę w garnku, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj szparagi przez 5 minut. |
Krok 3 |
Oddziel mięso kurczaka od kości i porwij w nitki. |
Krok 4 |
W żaroodpornym naczyniu delikatnie połącz makaron, mięso z kurczaka, sos w słoiku Knorr, musztardę oraz szparagi. |
Krok 5 |
Posyp wszystko bułką tartą i piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 °C. |
Autor: przepisy.pl |