Tagliatelle z kurczakiem i szparagami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 300 gramów
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • wędzony kurczak - 300 gramów
  • szparagi - 200 gramów
  • musztarda francuska - 1 łyżka
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżka
  • cytryna - 1 sztuka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. W lekko słonej wodzie ugotuj tagliatelle, aż będzie al dente.
  2. Zagotuj wodę w garnku, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj szparagi przez 5 minut.
  3. Oddziel mięso kurczaka od kości i porwij w nitki.
  4. W żaroodpornym naczyniu delikatnie połącz makaron, mięso z kurczaka, sos w słoiku Knorr, musztardę oraz szparagi.
  5. Posyp wszystko bułką tartą i piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 °C.