Tagliatelle z mielonym mięsem

20


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
makaron tagliatelle500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
mięso mielone500 gramów
cebula1 sztuka
łodyga selera naciowego1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
natka pietruszki (posiekana)3 łyżki
oliwa z oliwek4 łyżki
gałązka rozmarynu1 sztuka
wytrawne czerwone wino125 mililitrów
marchew1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zetrzyj marchew. Obierz i drobno pokrój seler naciowy. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj marchew, seler naciowy, czosnek i wymieszaj.
Krok 3
Dodaj mielone mięso.
Krok 4
Następnie dolej wino i gotuj do odparowania.
Krok 5
Wymieszaj Fix Knorr Spaghetti Bolognese z wodą, a następnie dodaj na patelnię razem z gałązką rozmarynu. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
Krok 6
Kiedy sos będzie gotowy wyjmij rozmaryn. Dodaj natkę pietruszki, połącz sos z makaronem,
Krok 7
Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl