Tagliatelle z mielonym mięsem
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr
  • mięso mielone - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • natka pietruszki (posiekana) - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • wytrawne czerwone wino - 125 mililitrów
  • marchew - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę i ugotuj makaron al dente.
  2. Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Zetrzyj marchew. Obierz i drobno pokrój seler naciowy. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj marchew, seler naciowy, czosnek i wymieszaj.
  3. Dodaj mielone mięso.
  4. Następnie dolej wino i gotuj do odparowania.
  5. Wymieszaj Fix Knorr Spaghetti Bolognese z wodą, a następnie dodaj na patelnię razem z gałązką rozmarynu. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu.
  6. Kiedy sos będzie gotowy wyjmij rozmaryn. Dodaj natkę pietruszki, połącz sos z makaronem,
  7. Podawaj.