Tagliatelle z pesto

4


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
tagliatelle1 opakowanie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
świeża bazylia2 pęczki
ząbek czosnku1 sztuka
parmezan4 łyżki
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj duży garnek, napełnij go wodą i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Makaron tagliatelle ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Przygotuj moździerz kuchenny z tłuczkiem. Włóż do niego czosnek, zmiażdż i dokładnie utrzyj.
Krok 3
Do utartego czosnku dodawaj porcjami liście bazylii i rozcieraj je na jednolitą masę. W międzyczasie co jakiś czas dolewaj odrobinę oliwy z oliwek do momentu, aż uzyskasz półpłynną konsystencję.
Krok 4
Połącz makaron z powstałą zieloną masą. Tagliatelle z pesto podawaj na dużym talerzu obiadowym posypane startym parmezanem i udekorowane listkiem świeżej bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl