| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj duży garnek, napełnij go wodą i dodaj Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Makaron tagliatelle ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. |
| Krok 2 |
| Przygotuj moździerz kuchenny z tłuczkiem. Włóż do niego czosnek, zmiażdż i dokładnie utrzyj.
|
| Krok 3 |
| Do utartego czosnku dodawaj porcjami liście bazylii i rozcieraj je na jednolitą masę. W międzyczasie co jakiś czas dolewaj odrobinę oliwy z oliwek do momentu, aż uzyskasz półpłynną konsystencję. |
| Krok 4 |
| Połącz makaron z powstałą zieloną masą. Tagliatelle z pesto podawaj na dużym talerzu obiadowym posypane startym parmezanem i udekorowane listkiem świeżej bazylii. |