Tagliatelle z pesto z suszonych pomidorów z chorizo i krewetkami

21


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle300 gramów
Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr1 opakowanie
kiełbasa chorizo50 gramów
krewetki50 gramów
cebula1 sztuka
czosnek ząbek1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
Śmietana 30%200 mililitrów
oliwa z oliwek3 łyżki
Pesto z suszonych pomidorów:
suszone pomidory w oliwie 100 gramów
oliwa z pomidorów suszonych3 łyżki
czosnek ząbek2 sztuki
natka pietruszki0.5 pęczków
orzeszki piniowe2 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Przygotowanie
Krok 1
Pesto: wszystkie składniki włóż do kielicha blendera i miksuj do momentu uzyskania sosu o jednolitej konsystencji.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj, kiełbasę pokrój w krążki, a krewetki oczyść i umyj. Kolendrę pokrój drobno. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż krążki chorizo, następnie dodaj czosnek oraz cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj krewetki.
Krok 3
Śmietanę połącz w miseczce z zawartością opakowania Knorr, wlej na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj łyżkę stołową przygotowanego pesto z pomidorów i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź. Przełóż na patelnię z gotowym sosem, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Gotowy makaron przełóż na talerze i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl