Tagliatelle z pesto z suszonych pomidorów z chorizo i krewetkami
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 300 gramów
  • Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • kiełbasa chorizo - 50 gramów
  • krewetki - 50 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbek - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • Śmietana 30% - 200 mililitrów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • pesto z suszonych pomidorów
  • suszone pomidory w oliwie - 100 gramów
  • oliwa z pomidorów suszonych - 3 łyżki
  • czosnek ząbek - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • orzeszki piniowe - 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Pesto: wszystkie składniki włóż do kielicha blendera i miksuj do momentu uzyskania sosu o jednolitej konsystencji.
  2. Cebulę oraz czosnek posiekaj, kiełbasę pokrój w krążki, a krewetki oczyść i umyj. Kolendrę pokrój drobno. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż krążki chorizo, następnie dodaj czosnek oraz cebulę i smaż chwilę razem. Dodaj krewetki.
  3. Śmietanę połącz w miseczce z zawartością opakowania Knorr, wlej na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj łyżkę stołową przygotowanego pesto z pomidorów i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
  4. Makaron ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź. Przełóż na patelnię z gotowym sosem, dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj. Gotowy makaron przełóż na talerze i podawaj.