Tagliatelle z polędwiczkami

49


Łatwe


40 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
makaron tagliatelle400 gramów
cukinia0.5 sztuk
wędzony boczek100 gramów
orzeszki piniowe50 gramów
ząbek czosnku2 sztuki
parmezan4 łyżki
pęczek natki kolendry0.5 sztuk
olej4 łyżki
oliwa z oliwek20 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczki umyj, oczyść i pokrój w plastry. Następnie oprósz przyprawą Knorr.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cukinię w drobne paski, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.
Krok 4
Rozgrzej oliwę na patelni, połóż na niej polędwiczki.
Krok 5
Do smażącego się mięsa dodaj czosnek i boczek, a po chwili cukinię. Smaż całość przez kilka minut.
Krok 6
Makaron odcedź i dodaj do smażonego mięsa. Całość posyp posiekaną kolendrą i orzeszkami piniowymi. Podawaj posypane parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl