Tagliatelle z polędwiczkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 1 sztuka
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 3 łyżki
  • makaron tagliatelle - 400 gramów
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • wędzony boczek - 100 gramów
  • orzeszki piniowe - 50 gramów
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • parmezan - 4 łyżki
  • pęczek natki kolendry - 0.5 sztuk
  • olej - 4 łyżki
  • oliwa z oliwek - 20 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Polędwiczki umyj, oczyść i pokrój w plastry. Następnie oprósz przyprawą Knorr.
  2. Boczek pokrój w kostkę, cukinię w drobne paski, a czosnek posiekaj.
  3. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.
  4. Rozgrzej oliwę na patelni, połóż na niej polędwiczki.
  5. Do smażącego się mięsa dodaj czosnek i boczek, a po chwili cukinię. Smaż całość przez kilka minut.
  6. Makaron odcedź i dodaj do smażonego mięsa. Całość posyp posiekaną kolendrą i orzeszkami piniowymi. Podawaj posypane parmezanem.