| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Polędwiczki umyj, oczyść i pokrój w plastry. Następnie oprósz przyprawą Knorr. | 
| Krok 2 | 
| Boczek pokrój w kostkę, cukinię w drobne paski, a czosnek posiekaj. | 
| Krok 3 | 
| Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. | 
| Krok 4 | 
| Rozgrzej oliwę na patelni, połóż na niej polędwiczki. | 
| Krok 5 | 
| Do smażącego się mięsa dodaj czosnek i boczek, a po chwili cukinię. Smaż całość przez kilka minut. | 
| Krok 6 | 
| Makaron odcedź i dodaj do smażonego mięsa. Całość posyp posiekaną kolendrą i orzeszkami piniowymi. Podawaj posypane parmezanem. |