Tagliatelle z rydzami i lubczykiem

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 400 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • rydze małe - 200 gramów
  • śmietanka 26% - 200 mililitrów
  • szalotki - 100 gramów
  • tymianek - 1 sztuka
  • lubczyk - 0.5 pęczków
  • orzechy włoskie - 100 gramów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, rydze oczyść i umyj.
  2. Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. Tymianek i lubczyk posiekaj.
  3. Na patelni przesmaż szalotkę, gdy się zrumieni - dodaj tymianek i rydze, podsmaż i zalej wszystko śmietaną, gotuj kilka minut.
  4. Dodaj makaron, lubczyk, orzechy włoskie, dopraw Mini kostką Knorr, solą i pieprzem do smaku. Podawaj w głębokim talerzu.