Tajska zupa chili
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryczka chilli posiekana - 2 sztuki
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • makaron ryżowy - 150 gramów
  • cebula posiekana - 1 sztuka
  • czosnek posiekany, ząbek - 3 sztuki
  • trawa cytrynowa pokrojona drobno - 1 sztuka
  • liść trawy cytrynowej - 2 sztuki
  • sok z 0.5 limonki
  • sos rybny do smaku
  • cukier brązowy - 1 łyżeczka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • olej - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. W garnku rozgrzej olej i przesmaż cebulę, czosnek i chilli. Dodaj trawę cytrynową.
  2. Przygotuj bulion. Wlej 1 l wody i zagotuj, dodaj kostki Knorr, liść cytrynowy i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut.
  3. Zupę dopraw sosem rybnym, sokiem z limonki i cukrem. Makaron zalej w miseczce wrzącą wodą, przykryj i odstaw na kilka minut.
  4. Gotowy makaron dodaj do zupy. Kolendrę pokrój drobno i również dodaj do zupy.