Tajski smażony makaron

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron ryżowy250 gramów
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr1 opakowanie
sos rybny2 łyżki
sos chilli4 łyżki
olej80 unit
szczypiorek1 pęczek
orzeszki ziemne0.2 szklanek
jajka2 sztuki
ząbki czosnku4 sztuki
kiełki soi1 szklanka
krewetki koktajlowe 100 gramów
pierś z kurczaka 150 gramów
sok z limonki2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.
Krok 2
Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.
Krok 4
Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.
Krok 5
Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.
Krok 6
Wlej całość do potrawy w woku.
Krok 7
Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl