Tajski smażony makaron

Składniki:

  • makaron ryżowy - 250 gramów
  • Fix Smażony makaron po chińsku Knorr - 1 opakowanie
  • sos rybny - 2 łyżki
  • sos chilli - 4 łyżki
  • olej - 80 unit
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • orzeszki ziemne - 0.2 szklanek
  • jajka - 2 sztuki
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • kiełki soi - 1 szklanka
  • krewetki koktajlowe - 100 gramów
  • pierś z kurczaka - 150 gramów
  • sok z limonki - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.
  2. Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.
  3. Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.
  4. Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.
  5. Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.
  6. Wlej całość do potrawy w woku.
  7. Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.