Tajskie curry z brokuła

4


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
brokuł1 sztuka
cebula1 sztuka
czosnek 2 sztuki
cytryna1 sztuka
pasta curry1 łyżka
imbir0.5 łyżeczek
mleczko kokosowe1 szklanka
sól1 szczypta
olej2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek.
Krok 2
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową.
Krok 3
Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min.
Krok 4
Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl