|
Składniki | ||
brokuł | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
czosnek | 2 sztuki | |
cytryna | 1 sztuka | |
pasta curry | 1 łyżka | |
imbir | 0.5 łyżeczek | |
mleczko kokosowe | 1 szklanka | |
sól | 1 szczypta | |
olej | 2 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oleju na dużej patelni lub w garnku z grubym dnem. W ostatniej minucie podsmażania dodajemy przeciśnięty czosnek. |
Krok 2 |
Pastę curry rozprowadzamy w szklance wody i dodajemy do garnka. Dodajemy również przyprawy i kostke bulionową. |
Krok 3 |
Brokuła dzielimy na rózyczki, myjemy i dodajemy do garnka. Gotujemy wszystko 10 min i zalewamy mleczkiem kokosowym. Gotujemy kolejne 10 min. |
Krok 4 |
Dodajemy startą skórkę z cytryny, mieszamy i sprawdzamy smak. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |