|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
jajka | 2 sztuki | |
sok z limonki | 2 łyżki | |
kolendra | 1 pęczek | |
czerwona papryczka chilli | 1.5 łyżeczek | |
czosnek | 1 łyżka | |
duże krewetki | 300 gramów | |
czerwona pasta curry | 3 łyżeczki | |
sos rybny | 3 łyżeczki | |
makaron ryżowy wstążki | 250 gramów | |
orzeszki ziemne posiekane | 3 szklanki | |
kiełki mieszane | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min. |
Krok 2 |
Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier. |
Krok 3 |
Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami. |
Autor: olakrr |