Tajskie PAD THAI

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
duże krewetki300 gramów
makaron ryżowy wstążki250 gramów
czerwona papryczka chilli1.5 łyżeczek
czosnek 1 łyżka
jajka2 sztuki
kiełki mieszane100 gramów
orzeszki ziemne posiekane 3 szklanki
kolendra1 pęczek
olej2 łyżki
sos rybny3 łyżeczki
czerwona pasta curry3 łyżeczki
sok z limonki2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Chilli drobno posiekać, czosnek przecisnąć. W woku podsmażyć czosnek i papryczkę na oleju przez ok. 2 min. Dodać krewetki, cały czas mieszając smażyć 4 min.
Krok 2
Dodać osączony makaron i kiełki, chwilę przesmażyć ciągle mieszając. Wbić jajka i dokładnie wymieszać, żeby pokryły makaron. Kiedy się zetną, dodać sos rybny, pastę curry, sok z limonki i cukier.
Krok 3
Podawać posypane siekaną kolendrą i orzeszkami.
Autor: olakrrPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl