|
Składniki | ||
zielone oliwki | 200 gramów | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
pomarańcza | 0.5 sztuk | |
cytryna | 0.5 sztuk | |
oliwa z oliwek | 30 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Odsączone oliwki włóż do miseczki. |
Krok 2 |
Bulionetkę Knorr zagotuj w niewielkiej ilości wody, po czym ostudź. |
Krok 3 |
Do płynu dodaj startą skórkę z cytryny i pomarańczy. |
Krok 4 |
Następnie dodaj wyciśnięty sok z owoców. |
Krok 5 |
Dodaj oliwę z oliwek i mieszaj do momentu, kiedy składniki się połączą. |
Krok 6 |
Polej oliwki kilkoma łyżkami marynaty. Odstaw do lodówki na dwa do trzech dni. |
Krok 7 |
Po wyciągnięciu z lodówki dopraw pieprzem i ewentualnie odrobiną soli do smaku. |
Autor: Piotr Murawski |