TAPAS: Marynowane oliwki

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
zielone oliwki200 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
pomarańcza0.5 sztuk
cytryna0.5 sztuk
oliwa z oliwek30 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Odsączone oliwki włóż do miseczki.
Krok 2
Bulionetkę Knorr zagotuj w niewielkiej ilości wody, po czym ostudź.
Krok 3
Do płynu dodaj startą skórkę z cytryny i pomarańczy.
Krok 4
Następnie dodaj wyciśnięty sok z owoców.
Krok 5
Dodaj oliwę z oliwek i mieszaj do momentu, kiedy składniki się połączą.
Krok 6
Polej oliwki kilkoma łyżkami marynaty. Odstaw do lodówki na dwa do trzech dni.
Krok 7
Po wyciągnięciu z lodówki dopraw pieprzem i ewentualnie odrobiną soli do smaku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl