Tarletki na słono

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe - 300 gramów
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • suszone pomidory - 50 gramów
  • mozarella - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • śmietana 30 % - 50 mililitrów
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Śmietanę połącz z jajkiem.
  2. Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.
  3. Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę.
  4. Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min.
  5. Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.