Tarletki na słono

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone drobiowe300 gramów
ciasto francuskie1 opakowanie
natka pietruszki1 łyżka
suszone pomidory50 gramów
mozarella1 sztuka
jajko1 sztuka
śmietana 30 %50 mililitrów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Śmietanę połącz z jajkiem.
Krok 2
Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę.
Krok 3
Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę.
Krok 4
Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min.
Krok 5
Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min.
Autor: joasjaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl