| |||||||||
| Składniki | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| suszone pomidory | 50 gramów | |
| natka pietruszki | 1 łyżka | |
| śmietana 30 % | 50 mililitrów | |
| mięso mielone drobiowe | 300 gramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 opakowanie | |
| ciasto francuskie | 1 opakowanie | |
| mozarella | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Śmietanę połącz z jajkiem. |
| Krok 2 |
| Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę. |
| Krok 4 |
| Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min. |
| Krok 5 |
| Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min. |
| Autor: joasja |