|
Składniki | ||
jajko | 1 sztuka | |
suszone pomidory | 50 gramów | |
natka pietruszki | 1 łyżka | |
śmietana 30 % | 50 mililitrów | |
mięso mielone drobiowe | 300 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 opakowanie | |
ciasto francuskie | 1 opakowanie | |
mozarella | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Śmietanę połącz z jajkiem. |
Krok 2 |
Suszone pomidory i mozarellę pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Mielone mięso wymieszaj ze śmietaną, dodaj z natkę pietruszki, suszone pomidory i mozarellę. |
Krok 4 |
Zimne ciasto rozwiń i wyłóż nim foremki na tarteletki wysmarowane tłuszczem i oprószone mąką. Zapiecz w nagrzanym do 220 st. C piekarniku – 10 min. |
Krok 5 |
Po tym czasie wyłóż porcję farszu na tarteletki i przykryj je dekoracyjnie pozostałym ciastem. Piecz jeszcze ok 25 min. |
Autor: joasja |