Przygotowanie |
Krok 1 |
Przesianą mąkę delikatnie ucieraj palcami z masłem i solą. Dodaj wodę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.
|
Krok 2 |
Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 20 minut.
|
Krok 3 |
Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj je, nałóż na formę i za pomocą widelca zrób małe dziurki. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.
|
Krok 4 |
Brokuł podziel na różyczki i na 2-3 minuty wrzuć do wrzątku.
|
Krok 5 |
Na dno upieczonego podkładu ułóż warstwę brokuł, które zalej wymieszaną śmietaną z jajkiem, serem i przyprawami w mini kostkach Knorr.
|
Krok 6 |
Piecz w 175 stopniach przez 40 minut. |