Tarta czekoladowa
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C
  • tortownica lub forma do tarty

Składniki:

  • gorzka czekolada - 200 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • cukier puder - 100 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • mąka - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Czekoladę i Kasię rozpuścić w kąpieli wodnej.
  2. Mąkę przesiać przez sito, dodać do masy czekoladowej.
  3. Następnie dodawać po jednym jaju i wymieszać tak, by składniki się połączyły (nie ubijać). Na koniec dodajemy cukier puder i mieszamy do powstania gładkiej masy.
  4. Wlać do tortownicy lub formy do tarty piec przez 15 min