Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj, zlep je w kulkę i schowaj do lodówki na 30 minut. |
Krok 2 |
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je na patelnie razem z cukrem, Kasią, sokiem z cytryny i cynamonem, smaż około 10 minut. |
Krok 3 |
Ciasto rozwałkuj i przełóż do głębokiej formy na tartę. |
Krok 4 |
Ciasto pokryj papierem do pieczenia, wysyp na niego groch lub ryż i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 10 minut. |
Krok 5 |
Po 10 minutach ściągnij obciążenie i piecz przez kolejne 10 minut. |
Krok 6 |
Białka ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier. |
Krok 7 |
Wyciągnij tartę z pieca, ciasto pokryj jabłkami, wyłóż na nie bezę i wstaw do piekarnika na 25-30 minut. |