| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj, zlep je w kulkę i schowaj do lodówki na 30 minut. |
| Krok 2 |
| Jabłka obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je na patelnie razem z cukrem, Kasią, sokiem z cytryny i cynamonem, smaż około 10 minut. |
| Krok 3 |
| Ciasto rozwałkuj i przełóż do głębokiej formy na tartę. |
| Krok 4 |
| Ciasto pokryj papierem do pieczenia, wysyp na niego groch lub ryż i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 10 minut. |
| Krok 5 |
| Po 10 minutach ściągnij obciążenie i piecz przez kolejne 10 minut. |
| Krok 6 |
| Białka ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier. |
| Krok 7 |
| Wyciągnij tartę z pieca, ciasto pokryj jabłkami, wyłóż na nie bezę i wstaw do piekarnika na 25-30 minut. |