Tarta jaglana z pomidorami i serem
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kasza jaglana - 100 gramów
  • Fix Knorr Pomidorowe Kaszotto z cukinią i papryką - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 100 gramów
  • sałata rukola - 100 gramów
  • serek kremowy typu philadelphia - 1 sztuka
  • masło - 100 gramów
  • mąka - 100 gramów
  • śmietana - 100 gramów
  • jaja - 2 sztuki
  • ser gruyer - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, masła i sera zagnieć w misce ciasto (możesz je delikatnie posolić). Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 20 minut do zamrażarki.
  2. Kaszę jaglaną zalej 200 ml wody i zagotuj, a następnie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut. Po tym czasie przełóż ją do miski.
  3. Cukinię pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, a ser zetrzyj na tarce.
  4. Ciasto rozwałkuj na stolnicy i wyłóż nim formę do tarty. Ułóż na nim rukolę, połówki pomidorków i pokrojoną cukinię.
  5. W misce wymieszaj śmietanę, Fix Knorr, kaszę jaglaną i jajka. Powstałą masą zalej całość i posyp serem.
  6. Tartę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na środkowej półce. Piecz około 20 minut. Gotową tartę pokrój w trójkąty i podawaj jeszcze ciepłą.