Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk. |
Krok 2 |
Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki. |
Krok 3 |
Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia. |
Krok 4 |
Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania. |
Krok 5 |
Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia. |
Krok 6 |
I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi. |