| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk. | 
| Krok 2 | 
| Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki. | 
| Krok 3 | 
| Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia. | 
| Krok 4 | 
| Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania. | 
| Krok 5 | 
| Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia. | 
| Krok 6 | 
| I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi. |