Tarta owocowa z lodami na ciepło

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 opakowań
  • mąka - 1 opakowanie
  • cukier - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cynamon - 1 opakowanie
  • orzechy - 1 opakowanie
  • migdały - 1 opakowanie
  • rodzynki - 1 opakowanie
  • lody - 1 opakowanie
  • owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk.
  2. Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki.
  3. Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia.
  4. Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania.
  5. Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia.
  6. I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi.