Tarta owocowa z lodami na ciepło

0


Średnie


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1.5 opakowań
mąka1 opakowanie
cukier1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
cynamon1 opakowanie
orzechy1 opakowanie
migdały1 opakowanie
rodzynki1 opakowanie
lody 1 opakowanie
owoce sezonowe
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto jak na kruszonkę: Kasię, cukier ucieramy i dodajemy mąkę tak, aby uzyskać masę, która się nie klei do rąk.
Krok 2
Następnie dzielimy ciasto na dwie w miarę równe połówki.
Krok 3
Połówką ciasta w miarę równo wykładamy dno i brzegi na wysokość 2 cm blachy lub tortownicy, następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą lub kaszką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni na około 15 minut, do zarumienienia.
Krok 4
Po zapieczeniu spodu nakładamy na całą powierzchnię owoce w dowolnej postaci, według uznania.
Krok 5
Na owoce rozkładamy drugą część ciasta, tzw. kruszonkę i zapiekamy do zarumienienia.
Krok 6
I ciasto gotowe. Propozycja podania na ciepło z lodami waniliowymi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl