Tarta z budyniem i owocami

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka tortowa2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier10 łyżeczek
żółtko4 sztuki
gęsta kwaśna śmietana2 łyżki
sól1 szczypta
Masa:
mleko1 litr
budyń waniliowy4 opakowania
Dodatkowo:
galaretka malinowa2 opakowania
truskawki5 sztuk
winogrona5 sztuk
gruszki2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić 20 min. w lodówce.
Krok 2
Blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć ciastem, boki też, nakłuć widelcem. Piec w 180° C 20-25 min. na złoty kolor.
Krok 3
Na upieczone ciasto wylać ugotowany gorący budyń, ułożyć owoce, wstawić do lodówki, aż budyń dobrze zastygnie.
Krok 4
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić.
Krok 5
Dobrze tężejącą galaretką zalać owoce (zalewamy łyżką). Wstawić do lodówki, do zastygnięcia.
Krok 6
Tarta jest najlepsza na drugi dzień, gdy ciasto zmięknie. Smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl