Tarta z mięsem mielonym

62


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
ciasto francuskie1 opakowanie
cebula2 sztuki
śmietana kwaśna250 gramów
woda1 szklanka
jajka2 sztuki
starty ser cheddar100 gramów
natka pietruszki1 łyżeczka
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz ok. 10 minut w rozgrzanym do 200 °C piekarniku.
Krok 2
Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj mięso i smaż kilka minut na mocnym ogniu, mieszając co chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zmniejsz ogień i duś jeszcze 10 minut.
Krok 4
Dodaj natkę. Mięso wyłóż do formy z zapieczonym ciastem.
Krok 5
W misce ubij jajka i połącz ze śmietaną oraz serem. Dopraw do smaku, a następnie masę rozprowadź po całej powierzchni mięsa. Formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30-35 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl