tarta z owocami leśnymi
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka - 1.5 szklanek
  • krem
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 80 gramów
  • śmietana kremówka - 200 mililitrów
  • jeżyny - 100 gramów
  • borówki - 100 gramów
  • maliny - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Z Kasi, jajka, cukru i mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione. Następnie wkładamy je do zamrażalnika na 30 min.
  2. Ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwając ją widelcem. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
  3. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy już będzie chłodny miksujemy go z Kasią. Takim kremem smarujemy ciasto.
  4. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i smarujemy nią ciasto, nakładając na krem śmietankowy.
  5. Tartę dekorujemy owocami leśnymi.