tarta z owocami leśnymi

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajko1 sztuka
cukier0.5 szklanek
mąka1.5 szklanek
Krem:
budyń śmietankowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia80 gramów
śmietana kremówka200 mililitrów
jeżyny 100 gramów
borówki100 gramów
maliny100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Z Kasi, jajka, cukru i mąki zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być dobrze wyrobione. Następnie wkładamy je do zamrażalnika na 30 min.
Krok 2
Ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwając ją widelcem. Pieczemy ok 25 min w 180 stopniach.
Krok 3
Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gdy już będzie chłodny miksujemy go z Kasią. Takim kremem smarujemy ciasto.
Krok 4
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i smarujemy nią ciasto, nakładając na krem śmietankowy.
Krok 5
Tartę dekorujemy owocami leśnymi.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl