Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut. |
Krok 2 |
Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce. |
Krok 3 |
Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. |
Krok 5 |
Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. |