Tarta z sojowymi flakami

0


Trudne


90 min.


6 os.

Składniki
majeranek1 łyżeczka
olej1 łyżka
pieczarki30 dekagramów
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
margaryna1 łyżka
ser żółty25 dekagramów
mąka30 dekagramów
masło15 dekagramów
ciasto:
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
sos:
farsz:
słodka śmietana20 dekagramów
flaczki sojowe 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj ciasto: Mąkę wymieszaj z solą, dodaj pokrojone w kostkę masło i posiekaj je. Dodaj żółtko i pół szklanki wody, wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Zrób farsz: Flaczki ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Pieczarki pokrój w plasterki, przypraw i usmaż. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Wykonaj sos: Do śmietany wbij jajko, wsyp przyprawy i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do natłuszczonej margaryną formy. Nakłuj widelcem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Na ciasto wyłóż flaczki i pieczarki, polej sosem i posyp serem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl