Tarta z suszonymi pomidorami

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • suszone pomidory - 1 opakowanie
  • ser feta/ser bałkański - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • bazylia
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
  • pomidorki cherry

Sposób przygotowania:

  1. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim i delikatnie smaruj oliwą.
  2. Na spodzie rozłóż odsączone pomidory suszone.
  3. Rozdrobnioną fetę lub ser bałkański mieszaj z rozkłóconym jajkiem i śmietaną. Wylej masę na pomidory. Ułóż na to rozpołowione pomidorki, skórą do dołu.
  4. Posól lekko i posyp liśćmi bazylii.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut, aż ciasto się przyrumieni, a serowa masa zetnie.