Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, sól i posiekaną Kasię. |
Krok 2 |
Wszystko razem szybko zagnieć i odstaw na pół godziny do lodówki. |
Krok 3 |
Następnie ciasto rozwałkuj i wylep nim formę do tarty wysmarowaną wcześniej Kasią i obsypaną mąką. |
Krok 4 |
Ciasto nakłuwaj widelcem i piecz w 180 stopniach około 15 minut. |
Krok 5 |
Budyń ugotuj w 400 ml mleka, ostudź i zmiksuj z miękką Kasią. |
Krok 6 |
Galaretkę rozpuść w 1/2 objętości podanej na opakowaniu ilości wody. |
Krok 7 |
Winogrona pokrój na połówki i wyjmij z nich pestki. |
Krok 8 |
Na ostudzone ciasto wyłóż krem budyniowy, poukładaj winogrona i polej tężejącą galaretką. |