Tarta z winogronami

13


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
mąka170 gramów
żółtko2 sztuki
cukier100 gramów
sól1 szczypta
Nadzienie:
budyń śmietankowy1 opakowanie
mleko400 mililitrów
czerwone winogrona200 gramów
galaretka cytrynowa1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj żółtka, sól i posiekaną Kasię.
Krok 2
Wszystko razem szybko zagnieć i odstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 3
Następnie ciasto rozwałkuj i wylep nim formę do tarty wysmarowaną wcześniej Kasią i obsypaną mąką.
Krok 4
Ciasto nakłuwaj widelcem i piecz w 180 stopniach około 15 minut.
Krok 5
Budyń ugotuj w 400 ml mleka, ostudź i zmiksuj z miękką Kasią.
Krok 6
Galaretkę rozpuść w 1/2 objętości podanej na opakowaniu ilości wody.
Krok 7
Winogrona pokrój na połówki i wyjmij z nich pestki.
Krok 8
Na ostudzone ciasto wyłóż krem budyniowy, poukładaj winogrona i polej tężejącą galaretką.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl