Tarta z wiśniami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 200 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • mąka pszenna - 250 gramów
  • cukier puder - 100 gramów
  • żółtka - 2 sztuki
  • śmietana - 1 łyżka
  • krem
  • krem budyniowy - 1 opakowanie
  • mleko - 500 mililitrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • frużelina - 1 puszka
  • płatki migdałowe - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę i 150 g miękkiej Kasi. Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie wyłóż na stół i szybko zagnieć.
  2. Ciasto rozwałkuj na grubość 1 cm i wyklej nim wysmarowaną Kasią i posypaną mąką formę do tarty.
  3. Formę z ciastem włóż na 30 minut do lodówki.
  4. W tym czasie przygotuj wg przepisu na opakowaniu krem budyniowy.
  5. Następnie ciasto wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika i piecz ok. 15 minut.
  6. Na upieczony spód wyłóż 2/3 kremu budyniowego i wiśnie. Tartę udekoruj resztą kremu i płatkami migdałowymi.