Tarta ze śliwkami i cynamonem
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C
  • średniej wielkości blacha

Składniki:

  • mąka - 3 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cynamon - 1 opakowanie
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • żółtka - 3 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • śliwki - 1 kilogram
  • brązowy cukier - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  2. Kolejno dodać żółtka.
  3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i połączyć.
  4. Rozwałkować i wyłożyć na średniej wielkości blachę.
  5. Na cieście ułożyć śliwki, posypać brązowym cukrem i cynamonem według uznania. Piec 30-40 minut aż ciasto nabierze złotego koloru.