Tarta ze smażoną cebulą

12


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula4 sztuki
margaryna2 łyżki
jajka2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr4 sztuki
ciasto francuskie1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.
Krok 2
Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.
Krok 3
Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.
Krok 4
Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.
Krok 5
Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl