Tarta ze smażoną cebulą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 4 sztuki
  • margaryna - 2 łyżki
  • jajka - 2 sztuki
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.
  2. Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.
  3. Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.
  4. Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.
  5. Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.