Tarta ze szpinakiem i łososiem

40


Łatwe


90 min.


3 os.

Składniki
Ciasto:
mąka pszenna pełnoziarnista200 gramów
oliwa z oliwek2.5 łyżki
zimna woda1 szklanka
Nadzienie:
mrożony szpinak450 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
świeży łosoś120 gramów
małe pomidory3 sztuki
Wierzch:
jajka2 sztuki
jogurt naturalny bez cukru180 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z oliwą, następnie dodaj zimną wodę i wyrób ciasto. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę o średnicy 24 cm. Ciasto nakłuj widelcem. Ciasto podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok. 8-10 min. Po upieczeniu - wyjmij ciasto z piekarnika.
Krok 2
Łososia ugotuj na parze.
Krok 3
Szpinak rozmroź w rondelku, następnie ostudź i odciśnij nadmiar wody. Wymieszaj z saszetką Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese.
Krok 4
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórki. Na podpieczone ciasto wyłóż szpinak, następnie ułóż plastry pomidora i kawałki ugotowanego łososia.
Krok 5
Jajka roztrzep i wymieszaj z opakowaniem jogurtu naturalnego. Wylej na wierzch tarty. Piecz przez ok. 30 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.
Autor: Aneta ŁańcuchowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl