Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta

9


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
gotowe kruche tartaletki12 sztuk
wędzony łosoś150 gramów
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr1 szczypta
Chili z Indii Knorr1 szczypta
jaja3 sztuki
czerwona papryka1 sztuka
Śmietanka 36%250 mililitrów
szczypiorek1 pęczek
ząbek czosnku1 sztuka
koperek1 pęczek
starty parmezan2 łyżki
ser feta0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę pokrój w drobna kostkę pozbywając się wszelkich pestek. Łososia pokrój również w podobnej wielkości kostkę.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z czosnkiem, jajkami, parmezanem oraz przyprawami Knorr i zmiksuj za pomocą ręcznego miksera.
Krok 3
Zioła posiekaj i dodaj do masy jajecznej.
Krok 4
Do gotowych tartaletek nałóż farsz z łososia i papryki.
Krok 5
Tartaletki z farszem umieść w blaszce z piekarnika. Teraz wlej sos jajeczny do 2/3 wysokości tartaletek. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok 15 minut aż masa się lekko zetnie.
Krok 6
Ser feta rozkrusz i posyp po wierzchu gotowe tartaletki. Podawaj na zimno jak i na ciepło.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl