| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę pokrój w drobna kostkę pozbywając się wszelkich pestek. Łososia pokrój również w podobnej wielkości kostkę. |
| Krok 2 |
| Śmietanę wymieszaj z czosnkiem, jajkami, parmezanem oraz przyprawami i zmiksuj za pomocą ręcznego miksera. |
| Krok 3 |
| Zioła posiekaj i dodaj do masy jajecznej. |
| Krok 4 |
| Do gotowych tartaletek nałóż farsz z łososia i papryki. |
| Krok 5 |
| Tartaletki z farszem umieść w blaszce z piekarnika. Teraz wlej sos jajeczny do 2/3 wysokości tartaletek. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok 15 minut aż masa się lekko zetnie. |
| Krok 6 |
| Ser feta rozkrusz i posyp po wierzchu gotowe tartaletki. Podawaj na zimno jak i na ciepło. |