Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę pokrój w drobna kostkę pozbywając się wszelkich pestek. Łososia pokrój również w podobnej wielkości kostkę. |
Krok 2 |
Śmietanę wymieszaj z czosnkiem, jajkami, parmezanem oraz przyprawami i zmiksuj za pomocą ręcznego miksera. |
Krok 3 |
Zioła posiekaj i dodaj do masy jajecznej. |
Krok 4 |
Do gotowych tartaletek nałóż farsz z łososia i papryki. |
Krok 5 |
Tartaletki z farszem umieść w blaszce z piekarnika. Teraz wlej sos jajeczny do 2/3 wysokości tartaletek. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok 15 minut aż masa się lekko zetnie. |
Krok 6 |
Ser feta rozkrusz i posyp po wierzchu gotowe tartaletki. Podawaj na zimno jak i na ciepło. |