Tartaletki

0


Średnie


30 min.


6 os.

Składniki
mrożone ciasto francuskie1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
czerwona cebula2 sztuki
cukier brązowy2 łyżeczki
ser pleśniowy150 gramów
gruszka3 sztuki
żółtko jajka1 sztuka
pieprz do smaku
oliwa do smażenia2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto francuskie rozmroź, lekko rozwałkuj i pokrój na kwadraty o bokach 10/10 cm.
Krok 2
Pokrojoną w plasterki cebulę podduś na oliwie. Posyp cukrem i podsmaż 2 minuty. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 3
Ser pleśniowy pokrusz. Każdą gruszkę przetnij na pół, wytnij gniazda nasienne, pokrój w wzdłuż dla uzyskania wachlarzyka.
Krok 4
Ciasto posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody. Ułóż na każdym kawałku cebulę, ser i gruszki skropione oliwą. Wstaw do lodówki na ok 30 minut. Piecz 20 minut w 200 stopniach.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl