Tarty wiśniowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mielone migdały - 50 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • cukier - 50 gramów
  • mąka - 125 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 3 łyżki
  • wiśnie - 250 gramów
  • śmietana - 250 mililitrów
  • zagęszczacz do śmietany - 1 opakowanie
  • cukier puder - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Z migdałów, Kasi, cukru, mąki, jajka i mleka zagniatamy gładkie ciasto i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.
  2. Następnie rozwałkowujemy i wkładamy do foremek.
  3. Nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
  4. Wiśnie myjemy i drylujemy, śmietanę zaś ubijamy z zagęszczaczem.
  5. Upieczone babeczki wypełniamy bitą śmietaną i na wierzch kładziemy wiśnie.
  6. Można posypać na koniec cukrem pudrem.