| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| łosoś | 400 gramów | |
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| cytryna | 2 sztuki | |
| kapary | 1 opakowanie | |
| musztarda | ||
| korniszony | 8 sztuk | |
| chilli | ||
| marynowany zielony pieprz | ||
| przepiórcze jaja | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj. |
| Krok 2 |
| Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj, |
| Krok 3 |
| Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda. |
| Krok 4 |
| Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę. |
| Krok 5 |
| Na środek gniazda wbij po jajku. |
| Krok 6 |
| Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną. |
| Autor: garlic |