|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
łosoś | 400 gramów | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
pieprz | ||
sól | ||
cytryna | 2 sztuki | |
kapary | 1 opakowanie | |
musztarda | ||
korniszony | 8 sztuk | |
chilli | ||
marynowany zielony pieprz | ||
przepiórcze jaja | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj. |
Krok 2 |
Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj, |
Krok 3 |
Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda. |
Krok 4 |
Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę. |
Krok 5 |
Na środek gniazda wbij po jajku. |
Krok 6 |
Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną. |
Autor: garlic |