Tatar z łososia

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • łosoś - 400 gramów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • cytryna - 2 sztuki
  • kapary - 1 opakowanie
  • musztarda
  • korniszony - 8 sztuk
  • chilli
  • marynowany zielony pieprz
  • przepiórcze jaja - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj.
  2. Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj,
  3. Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda.
  4. Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę.
  5. Na środek gniazda wbij po jajku.
  6. Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną.