Tatar z łososia

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
łosoś400 gramów
oliwa z oliwek2 łyżki
pieprz
sól
cytryna2 sztuki
kapary1 opakowanie
musztarda
korniszony8 sztuk
chilli
marynowany zielony pieprz
przepiórcze jaja4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Łososia posiekaj, cytrynę pokrój na ćwiartki. Korniszony, kapary, cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę, kapary i korniszony wymieszaj,
Krok 3
Posiekanego łososia ułóż na talerzykach w formie gniazda.
Krok 4
Dookoła gniazda ułóż wymieszane wcześniej kapary, korniszony i cebulę.
Krok 5
Na środek gniazda wbij po jajku.
Krok 6
Porcje dekoruj zielonym marynowanym pieprzem oraz cytryną.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl