| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso zmiel dwa razy w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj nożem. |
| Krok 2 |
| Jaja zanurz na 5 sekund w gotującej się wodzie, oddziel żółtka.
|
| Krok 3 |
| Wołowinę wyrób rękami, dodając 2 żółtka, oliwę, sól, pieprz, musztardę i słodka paprykę. Wyrabiaj do momentu, aż tatar będzie miał jednolitą konsystencję. Mięso podziel na cztery równe części. W ręku uformuj mięsne kule, z wierzchu ponacinaj je nożem tak, jakbyś siekał mięso. Porcje ułóż na talerzach, robiąc w mięsie wgłębienie na surowe żółtko. |
| Krok 4 |
| Oddziel od siebie i umyj liście cykorii, upiecz tosty, drobno posiekaj kapary, cebulę, ogórki kiszone, konserwowe grzyby i natkę pietruszki. |
| Krok 5 |
| Ułóż dodatki na liściach cykorii i połóż je wokół mięsa. Tosty okrój ze skóry, przetnij na trójkąty i przystaw je do mięsa. |