Tatar żydowski

10


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
wątróbki drobiowe600 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 sztuka
jaja na twardo6 sztuk
ząbek czosnku4 sztuki
cebula2 sztuki
kwaśne jabłko2 sztuki
tłuszcz gęsi10 gramów
majeranek1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron.
Krok 2
Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą.
Krok 3
Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut.
Krok 4
Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl