Tatar żydowski
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wątróbki drobiowe - 600 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 sztuka
  • jaja na twardo - 6 sztuk
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • kwaśne jabłko - 2 sztuki
  • tłuszcz gęsi - 10 gramów
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron.
  2. Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą.
  3. Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut.
  4. Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw.