| |||||||||
| Składniki | ||
| wątróbki drobiowe | 600 gramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 1 sztuka | |
| jaja na twardo | 6 sztuk | |
| ząbek czosnku | 4 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| kwaśne jabłko | 2 sztuki | |
| tłuszcz gęsi | 10 gramów | |
| majeranek | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą. |
| Krok 3 |
| Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw. |
| Autor: przepisy.pl |