|
Składniki | ||
wątróbki drobiowe | 600 gramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 1 sztuka | |
jaja na twardo | 6 sztuk | |
ząbek czosnku | 4 sztuki | |
cebula | 2 sztuki | |
kwaśne jabłko | 2 sztuki | |
tłuszcz gęsi | 10 gramów | |
majeranek | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wątrobę oczyść z tłuszczu. Następnie obsmaż wątróbkę ze wszystkich stron. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojone w plastry cebule, pokrojone w kostkę jabłka i czosnek zgnieciony z solą. |
Krok 3 |
Przypraw majerankiem i Przyprawą do mięs Knorr i duś po przykryciem około 15 minut. |
Krok 4 |
Po wystygnięciu posiekaj i zmieszaj z ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami. Dopraw. |
Autor: przepisy.pl |