Tęczowiec

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 2 opakowania
  • mleko - 3 szklanki
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • jajka - 12 sztuk
  • cukier - 9 łyżek
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • kisiel wiśniowy - 1 opakowanie
  • kakao - 1.5 łyżek
  • jabłka - 0.5 kilogramów
  • galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
  • galaretka agrestowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Masa: z mleka i proszku budyniowego ugotuj budyń i wystudź. Gdy wystygnie, utrzyj go z Kasią.
  2. Ciasto: ubij na gładko 4 jajka, dodaj trzy łyżki cukru, 1 łyżkę mąki pszennej i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej.
  3. Wyłóż na blachę i piecz 20 minut w temp 180 st. C. Tak samo zrób jeszcze dwa placki, do jednego dodaj kakao, a do drugiego kisiel.
  4. Galaretki: obierz jabłka i drobno pokrój. Podziel na dwie części i wymieszaj z tężejącymi galaretkami.
  5. Ciasta przełóż kremem i galaretkami, ew. polej polewą.