Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka, cukier, Kasię, serki - wymieszać mikserem. |
Krok 2 |
Dodać mleko w proszku. |
Krok 3 |
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody; (przed dodaniem do masy wstawić do garnka z gorącą wodą). |
Krok 4 |
Dodać do masy. |
Krok 5 |
Całość podzielić na 2 części. |
Krok 6 |
Biszkopty nasączyć w kawie rozpuszczalnej z dodatkiem alkoholu (np. amaretto) |
Krok 7 |
Na spodzie blaszki ułożyć 1 warstwę nasączonych biszkoptów i przykryć je pierwszą częścią masy. |
Krok 8 |
Na masę położyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów i również przykryć ją drugą warstwą masy. |
Krok 9 |
Całość można posypać kakaem i wstawić do lodówki. |