Tiramisu bananowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

350 gramów

3 łyżki

80 gramów

8 łyżek

2 łyżki

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Delikatnie wymieszać w misce serek homogenizowany, mascarpone, rum i połowę cukru.

Krok 2

Resztę cukru dodać do gorącego espresso.

Krok 3

Do tego dodać likier i odstawić do ostygnięcia.

Krok 4

Zanurzyć biszkopty w mieszance likierowo-kawowej.

Krok 5

Ułożyć z nich jedną warstwę w głębokiej blasze.

Krok 6

Na niej umieścić warstwę kremu.

Krok 7

Na kremowej podstawie ułożyć plasterki bananów.

Krok 8

Powtórzyć te same czynności, na końcu ułożyć warstwę kremu, posypać wierzch grubą warstwą kakao.

Krok 9

Wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tiramisu bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej