| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno, a żółtka osobno ucieramy z cukrem. Łączmy żółtka z wcześniej ubitymi białkami i dodajemy resztę składników. Dokładnie mieszamy. |
| Krok 2 |
| Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. |
| Krok 3 |
| PONCZ: Łączymy alkohol z kawą i mieszamy. |
| Krok 4 |
| KREM: Do żółtek dodajemy stopniowo serek mascarpone i cukier, ucieramy dokładnie na jednolitą, jasną masę. |
| Krok 5 |
| WYKONANIE KOŃCOWE: Pozostawić biszkopt w tortownicy (do momentu aż krem zastygnie, to bardzo ważne). |
| Krok 6 |
| Upieczony i chłodny już biszkopt skraplamy przygotowanym ponczem, wykładamy na to połowę kremu, posypujemy kakao. |
| Krok 7 |
| Układamy na to również zamoczone wcześniej w ponczu biszkopty, wykładamy resztę kremu i posypujemy kakao. |
| Krok 8 |
| Odstawić do lodówki na 4-5h. |
| Krok 9 |
| Na koniec zostaje dać wodzę fantazji i coś wymalować bądź wypisać na wierzchu. |