Tofii
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 160-180 st. °C

Składniki:

    masa budyniowa
  • mleko - 0.75 litrów
  • budyń waniliowy - 3 opakowania
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 sztuk
  • kakao - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 unit
  • dodatki
  • mleko skondensowane słodzone - 1 słoik
  • wafle - 3 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt jasny i biszkopt ciemny.
  2. Masa budyniowa:Z mleka , cukru i budyniu ugotować budyń.
  3. Margarynę utrzeć ,dodając przestudzony budyń.
  4. Masę podzielić na dwie części.Do jednej dodać kakao.
  5. Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny-masa budyniowa biała-wafel-masa mleczna-wafel-masa budyniowa ciemna-biszkopt jasny-polewa.
  6. Jeżeli listki wafli są mniejsze niż powierzchnia biszkoptu , należy dołożyć dodatkowe wafle.