Tofu smażone z ryżem brązowym, puree z dyni i surówka z sałaty i kefiru
  • 40 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • tofu - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 2 łyżki
  • ryż brązowy (suchy) - 160 gramów
  • Flora ProActiv o smaku masła - 4 łyżki
  • mała dynia - 1 sztuka
  • kurkuma - 1 szczypta
  • surówka
  • mały kefir 0% tłuszczu - 2 opakowania
  • rukola - 80 gramów
  • główka sałaty - 1 sztuka
  • kiełki brokułów - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.
  2. Tofu usmaż na łyżce oleju. Pokrój w drobną kostkę.
  3. Dynię upiecz w piekarniku. Następnie zblenduj ją na gładką masę. Do całości dodaj kurkumę (do smaku) oraz Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj. Do puree dodajkawałki usmażonego tofu.
  4. Wymieszaj umytą sałatę z kefirem i posyp kiełkami brokułów.