Tofu w rajskim curry

58


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
pasta curry madras2 łyżki
ryż basmatti lub jaśminowy200 gramów
czerwona papryka1 sztuka
olej roślinny3 łyżki
żółta papryka1 sztuka
cebula1 sztuka
fasola szparagowa250 gramów
napój kokosowy200 mililitrów
cebula dymka ze szczypiorem2 sztuki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
tofu250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Krok 2
Paprykę pokrój w paski, cebulkę dymkę pokrój w półplastry, szczypior drobno posiekaj, fasolkę oczyść z szypułek. przekrój na pół. Fasolkę wrzuć do gotującej się wody na około 12 minut.
Krok 3
Tofu pokrój w grubą 2x2 cm kostkę, podsmaż na patelni na jednej łyżce oliwy z każdej strony. Na tej samej patelni podsmaż cebulkę, paprykę i fasolkę, wlej napój kokosowy, dodaj kostkę rosołową i pastę curry. Dodaj smażone wcześniej tofu. Wszystko razem gotuj około 2-3 minuty.
Krok 4
Warzywne curry podawaj z ryżem, posypane z wierzchu szczypiorem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl