Przygotowanie |
Krok 1 |
Filet z tołpygi dzielimy na 4 części i smarujemy marynatą przygotowaną poprzez wymieszanie oleju, soku z cytryny oraz 3 łyżeczek przyprawy Knorr i 1 łyżeczki mielonej kolendry. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. |
Krok 2 |
Dno naczynia żaroodpornego wyściełamy pokrojonym w plastry fenkułem. Na nim układamy zamarynowane kawałki ryby. |
Krok 3 |
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr mieszamy ze śmietaną. Polewamy nim rybę. |
Krok 4 |
Pieczemy 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypujemy rybę na wierzchu tartą bułką i pieczemy jeszcze 5 minut (najlepiej z termoobiegiem - wówczas nabierze złocistego koloru). |
Krok 5 |
Podajemy z ziemniakami i zdecydowaną w smaku surówką. |