| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, przykryj i wstaw do lodówki na 60 minut. Po wyjęciu pokrój na kawałki. | 
| Krok 2 | 
| Szpinak zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz. | 
| Krok 3 | 
| Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, dolej 4 łyżki przegotowanej wody, przypraw solą, pieprzem i gałką. | 
| Krok 4 | 
| Wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzewaj do czasu,gdy sos zgęstnieje. | 
| Krok 5 | 
| W żaroodpornym półmisku posmarowanym masłem ułóż pokrojoną na porcję rybę, na niej rozłóż szpinak, zalej sosem, posyp startym serem. | 
| Krok 6 | 
| Piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. |