| |||||||||
| Składniki | ||
| topinambur | 400 gramów | |
| fasola czerwona | 160 gramów | |
| papryka zielona | 2 sztuki | |
| Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr | 1 opakowanie | |
| olej rzepakowy | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. |
| Krok 2 |
| Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem. |
| Krok 3 |
| Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę. |
| Autor: dr Ewa Rychlik |