Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką

1


Łatwe


25 min.


4 os.

Składniki
topinambur400 gramów
fasola czerwona160 gramów
papryka zielona2 sztuki
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr1 opakowanie
olej rzepakowy 4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.
Krok 2
Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.
Krok 3
Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.
Autor: dr Ewa RychlikPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl