Topinambur duszony z czerwoną fasolą i papryką
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • topinambur - 400 gramów
  • fasola czerwona - 160 gramów
  • papryka zielona - 2 sztuki
  • Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr - 1 opakowanie
  • olej rzepakowy - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj.
  2. Topinambur dokładnie umyj, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w półkrążki. Podsmaż warzywa na oleju, podlej wodą i duś pod przykryciem.
  3. Kilka minut przed końcem duszenia dodaj przyprawę Knorr Naturalnie smaczne chłopski garnek, wymieszaj. Następnie dodaj fasolę.