Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj na gładką masę. |
Krok 2 |
Tortownicę o średnicy 22 cm posmaruj Kasią i oprósz mąką. Ciasto przełóż do formy i piecz około 40 minut w 180 st.C (termoobieg). Biszkopt możesz upiec dzień wcześniej. |
Krok 3 |
Wystudzone ciasto przekrój na trzy blaty i przełóż dżemem brzoskwiniowym, lekko dociśnij. Górny rant ciasta lekko zetnij nożyczkami, aby brzeg był bardziej łagodny i łatwiej przyczepiał się do niego krem. |
Krok 4 |
Miękką Kasię ubij mikserem dodając partiami cukier waniliowy, cukier puder i śmietankę. Przygotowany krem przełóż do szprycy cukierniczej. |
Krok 5 |
Boki i wierzch tortu udekoruj rozetkami z kremu. Na wierzchu narysuj przy pomocy cukrowego pisaka nosek i buzię baranka. Z cukiereczków zrób oczka. Podłużny biszkopt przetnij (pod skosem) na pół i zrób z niego uszy baranka. |