Torcik biały

4


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
cukier220 gramów
jajka3 sztuki
mąka pszenna300 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Polewa:
biała czekolada1 sztuka
polewy z białej czekolady1 opakowanie
Wierzch:
żelki serduszka1 opakowanie
posypka serduszka1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsypuj ciągle mieszając do masy jajecznej.
Krok 2
Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka i rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką tortownicy i piecz około 30 minut w 180 st. C.
Krok 4
Jeszcze ciepłe ciasto wyjmij z formy i połóż do góry dnem. Poczekaj aż ostygnie.
Krok 5
Białą polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto.
Krok 6
Na wierzchu ułóż żelkowe serduszka, środek i boki posyp posypką cukrową.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl