Torcik biały
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 220 gramów
  • jajka - 3 sztuki
  • mąka pszenna - 300 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • polewa
  • biała czekolada - 1 sztuka
  • polewy z białej czekolady - 1 opakowanie
  • wierzch
  • żelki serduszka - 1 opakowanie
  • posypka serduszka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsypuj ciągle mieszając do masy jajecznej.
  2. Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka i rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do ciasta i wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką tortownicy i piecz około 30 minut w 180 st. C.
  4. Jeszcze ciepłe ciasto wyjmij z formy i połóż do góry dnem. Poczekaj aż ostygnie.
  5. Białą polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto.
  6. Na wierzchu ułóż żelkowe serduszka, środek i boki posyp posypką cukrową.