Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię utrzyj z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wsypuj ciągle mieszając do masy jajecznej. |
Krok 2 |
Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka i rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do ciasta i wymieszaj. |
Krok 3 |
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką tortownicy i piecz około 30 minut w 180 st. C. |
Krok 4 |
Jeszcze ciepłe ciasto wyjmij z formy i połóż do góry dnem. Poczekaj aż ostygnie. |
Krok 5 |
Białą polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto. |
Krok 6 |
Na wierzchu ułóż żelkowe serduszka, środek i boki posyp posypką cukrową. |