Przygotowanie |
Krok 1 |
Czekoladę połam i rozpuść na parze. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku, a następnie przestudzoną czekoladę i mąkę. Białka ubij, delikatnie wymieszaj z masą czekoladową. |
Krok 2 |
Masę wyłóż do wysmarowanej Kasią tortownicy i piecz ok. 40 min. w 180 st. C. |
Krok 3 |
Upieczone ciasto wyjmij z tortownicy i obróć do góry dnem. Gdy wystygnie, przekrój na 2 części. |
Krok 4 |
Jedną posmaruj konfiturą, a następnie przykryj ją drugą częścią. |
Krok 5 |
Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ostudzone ciasto. Boki obsyp kolorową posypką. |
Krok 6 |
Na wierzchu zrób cukrowymi pisakami napis i kontur kwiatka. Płatki posmaruj miodem i wysyp kolorowymi posypkami. |