| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Czekoladę połam i rozpuść na parze. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku, a następnie przestudzoną czekoladę i mąkę. Białka ubij, delikatnie wymieszaj z masą czekoladową. |
| Krok 2 |
| Masę wyłóż do wysmarowanej Kasią tortownicy i piecz ok. 40 min. w 180 st. C. |
| Krok 3 |
| Upieczone ciasto wyjmij z tortownicy i obróć do góry dnem. Gdy wystygnie, przekrój na 2 części. |
| Krok 4 |
| Jedną posmaruj konfiturą, a następnie przykryj ją drugą częścią. |
| Krok 5 |
| Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ostudzone ciasto. Boki obsyp kolorową posypką. |
| Krok 6 |
| Na wierzchu zrób cukrowymi pisakami napis i kontur kwiatka. Płatki posmaruj miodem i wysyp kolorowymi posypkami. |