Przygotowanie |
Krok 1 |
Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać, aby poprzednia stężała. Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki. SMACZNEGO!!!! |
Krok 2 |
Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową. Kolejna warstwa to galaretka, potem jasna masa i ponownie galaretka. |
Krok 3 |
Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami. Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą, co maczaliśmy biszkopty). Wstawiamy do lodówki. |
Krok 4 |
Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody (około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao, druga pozostaje jasna. |
Krok 5 |
Odstawiamy kaszę do ostygnięcia. Ucieramy mikserem Kasię. Do Kasi dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku, cały czas ucierając. |
Krok 6 |
Gotujemy na mleku kaszę manną. Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia. |