Torcik galaretkowy z kaszą manną

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
okrągłe biszkopty1 opakowanie
galaretka o różnych kolorach3 opakowania
Masa:
mleko2 szklanki
kasza manna3 łyżki
żółtko2 sztuki
żelatyna4 łyżeczki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
kakao1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przed wylaniem każdej kolejnej warstwy należy zaczekać, aby poprzednia stężała. Do mas i galaretek można dodawać owoce sezonowe lub z puszki. SMACZNEGO!!!!
Krok 2
Na stężałą galaretkę wylewamy masę kakaową. Kolejna warstwa to galaretka, potem jasna masa i ponownie galaretka.
Krok 3
Dno tortownicy wykładamy umoczonymi w płynnej galaretce biszkoptami. Biszkopty zalewamy warstwą tężącej galaretki (tą, co maczaliśmy biszkopty). Wstawiamy do lodówki.
Krok 4
Na koniec wlewamy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody (około pół szklanki) żelatynę. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao, druga pozostaje jasna.
Krok 5
Odstawiamy kaszę do ostygnięcia. Ucieramy mikserem Kasię. Do Kasi dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny i po 1 żółtku, cały czas ucierając.
Krok 6
Gotujemy na mleku kaszę manną. Do ciepłej kaszy wsypujemy cukier, mieszamy do rozpuszczenia.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl